دوره 1، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 67-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahidi S, Bashiriyeh T, Saberi S M, Abbasi A. Psychological Consequences of Sexual Victimization of Children under 15 in Tehran Province;With Emphasis on Samples Obtained from the Social Emergency. clcm 2021; 1 (2) :41-67
شهیدی سپیده، بشیریه تهمورث، صابری سیّد مهدی، عباسی اصغر. پیامدهای روان‌شناختی بزه‌دیدگی جنسی اطفال زیر 15 سال در استان تهران؛ با تأکید بر نمونه‌های به دست آمده از اورژانس اجتماعی. مدرس حقوق کیفری و جرم شناسی. 1400; 1 (2) :41-67

1- دانشگاه آزاد چالوس
2- دانشگاه ، tahmoores_b@yahoo.com
3- دانشگاه
چکیده
کودک­آزاری جنسی یکی از معضلات اجتماعی است که آثار مخرّبی بر ابعاد مختلف شخصیت کودکان برجای می­گذارد. در این مقاله تلاش شده است پیامدهای روان­شناختی ناشی از آزار جنسی در اطفال مورد بررسی قـرار گیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناخت پیامدهای روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی ناشی از بزهدیدگی جنسی کودکان زیر پانزده سال در میان مراجعه کنندگان به چهار مرکز اورژانس اجتماعی واقع در استان تهران است.
     در این پژوهش که از نظر نوع، کمّی وبه لحاظ روش، توصیفی ـ تحلیلی است، ابتدا شاخصهای متفاوتی بهعنوان عوامل مؤثر بر بزه­دیدگی جنسی انتخاب و هـر یـک از دادههای انتخاب شده به روش نمونهگیری در دسترس و بـا اسـتفاده از پرسشنامه پژوهشگر، وارد جداول آماری شدند. سـپس با استفاده از آزمون­های آماری، رابطه میان متغیرها سنجیده شد و میزان همبستگی­ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
     نتـایج حاصل از تجزیه و تحلیل پرونده­های کودک­آزاری جنسیِ ارجاعی به اورژانس اجتماعی مؤید آن است که بین کودک­آزاری جنسی و اختلالات روانی پس از آن رابطه معناداری وجود دارد. آزمون فرضیه­ها حکایت از آن دارد که بزه­دیدگی جنسی، پیامدهای سوء روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی بر شخصیت کودکان دارد. با توجه به ضرورت شناسایی این عوامل در جهت پیشگیری از بروز اختلالات روانی ـ رفتاری بعد از آن و افزایش راه­های رفع یا کاهش آن، تشخیص زودرس کودک­آزاری، مداخله، درمان و جلوگیری از بروز عوارض هولناک کودک­آزاری ضروری به نظر می­رسد.

واژگان کلیدی: اختلال روانی، سلامت روانی، پیامدهای روانی، بزه­دیدگی جنسی، اورژانس اجتماعی
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: حقوق کیفری و جرم‌شناسی
دریافت: 1400/8/17 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1400/8/10